dissabte, 25 de gener del 2014

GRACIELA HENAO, AMOR A LA POESIA (1939-2013)

Graciela


He trobat sovint referències a poetes i poemes excel·lents en una web en castellà que més d'una vegada he recomanat, A media voz. No sabia que la seva autora era Graciela Henao Londoño, Grace, una colombiana nascuda l'any 1939 que ha mort fa poc. Copio la referència que es pot trobar en el blog que indico i que espero que continuï tan actiu com sempre. Descansi en pau.

Nació en Manizales, Departamento Caldas Colombia, en abril de 1939 y murió en enero de 2013. Realizó estudios de fisioterapia en la Escuela Colombiana de Fisioterapia de Bogotá. Fue jefe por varios años del Departamento de Fisioterapia del Hospital Infantil de Manizales y posteriormente abrió su consultorio, el primero que hubo en Manizales, trabajando ininterrumpidamente hasta noviembre de 2012. Vivió permanentemente actualizada en su profesión. Por sus conocimientos le solicitaron actuar como perito judicial en su área, en los juzgados del Departamento de Caldas.


En 1998 le diagnosticaron un carcinoma en su ojo derecho, diagnóstico que enfrentó con valentía; y como terapia se dedicó a la elaboración de esta página –con el seudónimo de “Grace”- convirtiéndose así en experta en este tema que le apasionó desde pequeña; y continuando al mismo tiempo con su trabajo profesional. Fue una vida dedicada a servir y al disfrute de la poesía.

Manizales, febrero de 2013           
                

8 comentaris:

Igor ha dit...

Jo tampoc ho sabia, ostres. Aquesta dona ha fet molt per la poesia. Gràcies per l'avís.

Júlia ha dit...

Jo ho he vist avui per casualitat, Igor, en buscar uns poemes, de fet és una web de referència, ha fet una gran tasca de recopilació i antologia.

Xelo IProu ha dit...

gràcies per compartir Júlia

Júlia ha dit...

De res, Xelo,un plaer.

El que em passa pel cap ha dit...

Sovint la consulto poemes a "A media voz", però no sabia res de la creadora, d'aquesta dona valenta que ha fet tant per la difusió la poesia.
Gràcies, Júlia, al teu blog sempre s'aprèn.

Júlia ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Júlia ha dit...

Gràcies!!! No creguis, jo tampoc no ho sabia, de fet és una web de referència, jo crec que la millor d'aquest tipus de les que conec.

Júlia ha dit...

Per desgràcia em temo que després del seu traspàs no hi ha manteniment.